מסעדות הבשר הטובות ביותר בעולם נמצאות בארה"ב שם גם הומצא הגריל הרדיאנטי שהוא לב המטבח של מסעדת הבשר.
מה משמעות המילה רדיאנטי ? ואיך זה מתחבר לגריל גז ?
שהאמריקאים אומרים רדיאנטי הם מתכוונים לקרינת חום, השיטה הרדיאנטית היא למעשה משולשי יציקות ברזל עבות אשר מונחות מעל מבערי הגז וקולטות את חום האש, מקרני יציקת ברזל אלו אוגרים את החום ומקרינים אותו באופן שווה כלפי הרשת המונחת מעל למשולשי היציקה הרדיאנטים.
בעבר היו משתמשים באבני בזלת במקום המשולשים הרדיאנים אבל אלו היו מפייחים מאוד, קשים לניקיון ועוצמת החום שלהם היתה יורדת ב-30 אחוז לאחר מספר הפעלות.
בגריל הרדיאנטי של EAGLE משולשי יצירת הברזל (משולש רדיאנטי) בנויים מיציקת ברזל שמכילה תרכובת מינרלים שתפקידם לאגור כמה שיותר חום ולא לאבד אותו.
לגרילים של EAGLE מסדרת HDRB יש מבערי יציקת ברזל בעלי עוצמת BTU אדירה שכל מבער מספק 20,000 BTU עוצמת חום. לדוגמא, גריל גז מסדרת HDRB36 אורך 91 ס"מ בעל 6 מבערי גז מסוג יציקת ברזל יספק סה"כ BTU 120,000 שזה הופך אותו לגריל רב עוצמה ויכולות.
לגריל רדיאנטי של Bakers Pride מסדרת ה- XX יש גם כן מבערי יציקת ברזל בעוצמה של 18,000 BTU למבער, לדוגמא גריל דגם XX-6 אורך 93.3 ס"מ יספק 108,000 BTU סה"כ.
גריל טוב חייב לדעת להתמודד עם השומן אשר יורד מהבשר על הגריל, ישנם מסעדות בשרים אשר מניחים קובית חמאה על הסטייק בעודו על הגריל, ישנם מסעדות אשר טובלים את הבשרים ונתחי הפרגית בתיבולים ומרינדות שונות על בסיס שמן ומשם ישר לגריל. התוצאה של צורת צלייה זו גורמת לשומן לרדת על משולשי יציקת הברזל שהם לוהטים ולהידלק מה שגורם ללהבת פיח לעלות ולפייח את הבשרים שעל הגריל, חלק אחר של השומן יורד למגש העודפים התחתון שממוקם בתחתית הגריל.
סדרת הגרילים הרדיאנטים HDRB של EAGLE יודעים להתמודד עם בעיות שומן אלו ע"י הנדסת אנוש חכמה ותכנון חכם של האלמנטים בגריל:
רשתות יציקת הברזל בנויות בצורה ייחודית וחכמה אשר משלבות 2 פעולות, האחת ניקוז עודפי שומן ע"י מסילות פנימיות על עבר מגש עודפי שומן שנמצא בחזית הגריל ומועבר למגש פנימי קדמי – פעולה זו מפחיתה את כמות השומן שיורד על המשולשים הלוהטים. החלק העליון של רשת היציקה בנוי באלכסון – תכנון זה מעניק מעין גג הגנה ומונע מהפיח לגעת בבשרים שעל הרשת.
מבער משולב UNDER DEFLECTOR – מתחת למבער יש מקרן המונע מהחום שיורד מהמשולש הרדיאנטי לרדת אל מגש העודפים – התוצאה יותר חום עולה כלפי הרשת העליונה והחשוב מכל אין מצב של התלקחות השומן במגירת העודפים או תופעה של התעוותות מגירת העודפים מהחום.
רשתות יציקת ברזל אלכסוניות משולשי יציקה רדיאנטים
דיפלקטור – מבודד את המגירה מהגריל מבערי יציקת ברזל
תרשים הסבר על הגריל הרדיאנטי סדרת HDRB של EAGLE
רשתות יציקת ברזל אלכסוניות עם מסילות ניקוז שומנים
משולשי יציקת ברזל עם יסודות אוגרי חום
מבער גז יציקת ברזל
דיפלקטור - יוצר אזור קר בין חום הגריל לבין מגש הליכלוך
|
|
גריל אשר לא יודע להתמודד עם בעיות אלו והגרילמן שעובד על הגריל נמצא במצב שיש לו אש מתחת לרשתות או הבשר על הגריל נדלק או נדלק לו שומן במגירת העודפים יבצע מיידית פעולה של שפיכת מים על הגריל, זה יגרום לנזק מתמשך לרשתות, למשולשי היציקה ולמבערים, לכן חשוב לבדוק היטב את סוג הגריל שהנכם רוכשים.
ב- EAGLE שמו דגש על עוד מספר אלמנטים חשובים כגון ברז הגז בגריל – בנוי חזק ללא ברגים עם טבעת נעילה להבטיח שלא יהיה דליפות גז, כפתורים עשויים מתכת 100% ללא שילוב של פלסטיק עם אלמנט נעילה – לא יתפרקו, לא יפלו ולא יאכלו. הגבהה בצידי הגריל ובגב האחורי למניעת פיזור לכלוך ושמירה על אזור עבודה נקי.